Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden
Forside - Sydvestjysk SygehuspilForskningpilForskningsgrupperpilMedicinsk og Kirurgisk Gastroenterologi/HepatologipilForskning i LeversygdommepilFaktorer af betydning for livskvalitet hos patienter med leversygdom før skrumpeleverstadiet

Faktorer af betydning for livskvalitet hos patienter med leversygdom før skrumpeleverstadiet

Original titel - Future directions for brain dysfunction in liver disease: Determinants of impaired health-related quality of life in non-cirrhotic patients with liver disease”

 

Projektet er korte træk

·         Vi undersøger hvilke faktorer, der har betydning for livskvaliteten hos patienter med leversygdom før denne udvikler sig til skrumpelever.

·         Vi har særlig fokus på hvordan hjernefunktionen, psykiske lidelser og din grad af selvhjulpenhed påvirker din livskvalitet.

·         Vi sammenligner resultaterne med resultater fra en gruppe patienter med skrumpelever og en gruppe af helt raske.

·         Undersøgelserne omfatter indsamling af afførings-, urin-, og blodprøver til en forskningsbiobank.

·         Du skal afsætte cirka to timer til din deltagelse i projektet og du vil få dækket transportudgifter over 100 kroner.

 

Hvem kan deltage?

·         Raske kontrolpersoner

·         Personer som tidligere har haft hepatitis C virus, som nu er virusfri igennem tre måneder.

·         Personer med fedtleversygdom – man er i risiko, når man er overvægtig og vi kan undersøge om du har fedtleversygdom med vores leverstivhedsscanner og dermed afgøre hvorvidt du er egnet som deltager.

·         Personer med leversygdom (uanset årsagen) som er mellem 65 og 85 år.

 

Hvad er formålet?

Vi ønsker at undersøge hvilke faktorer, der påvirker livskvaliteten hos patienter med leversygdom før skrumpeleverstadiet og sammenligne resultaterne med resultater fra en gruppe af patienter med skrumpelever og en gruppe af helt raske.

 

Det vi gerne vil opnå med studiet, er en større forståelse af, hvordan livskvaliteten er påvirket ved forskellige stadier af leversygdom. Yderligere ønsker vi at opnå viden om, hvordan vi kan blive bedre til at opdage de patienter med leversygdom, som oplever en ringe livskvalitet.

 

Hvad får jeg ud af at deltage i projektet?

Du kan få en grundig vurdering af din hjernefunktion, samt vejledning og hjælp hvis vi finder, der er problemer med den. Du får også et grundigt indsigt i din livskvalitet. Resultaterne fra spørgeskemaerne fortæller nemlig noget om, hvordan din livskvalitet er i forhold til andres, da vi sammenligner dine resultater med en referenceværdi.

 

Hvad kræver det af mig at deltage i projektet?

Der er ingen risici forbundet med at deltage. Kun ulempe i form af et tidsforbrug på ca. 2-3 timer. Hvis du normalt er nervøs for tests kan du måske også opleve det, som en ulempe at skulle ”hjernetestes”. Husk blot på, at vi kun bruger dine testresultater i statistiske og anonymiserede analyser og derfor ikke beskæftiger os specifikt med lige præcist dine testresultater, og at vi i øvrigt har tavshedspligt.

 

Kontakt os på mail hvis du vil vide mere om muligheden for at blive projektdeltager eller hvis du er professionel og vil vide mere om projektet

Mette.Enok.Munk.Lauridsen@rsyd.dk

Eller ring og hør nærmere på telefonnummer

78 18 45 27

 


Siden er sidst opdateret 15-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring