Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Sydvestjysk sygehus Til Region SyddanmarkTil forsiden

Forskning i Leversygdomme

Hvem er vi:

 

Mette Munk Lauridsen

Afdelingslæge, klinisk lektor, ph.d.
Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling
Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
Mette.enok.munk.lauridsen@rsyd.dk

. 

 

Mette er uddannet fra Århus Universitet i 2005 og har siden da arbejdet med medicinske mavetarm- og leversygdomme både klinisk og forskningsmæssigt - dog med særligt fokus på leversygdomme.

I 2016 forsvarede Mette sit ph.d. projekt, der handler om hjernepåvirkning forårsaget af leversygdomme, og hvordan man kan finde denne hjernepåvirkning på et tidligt tidspunkt. Du kan læse mere om den videnskabelige aktivitet her: ResearchGate.

Siden 2017 ansat som forskende læge på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, med ansvar for at planlægge og drive sygehusets forskningsprojekter inden for leversygdomme. 

 

Charlotte Wernberg

Læge og ph.d.-studerende
Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling
Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
Charlotte.Wilhelmina.Wernberg@rsyd.dk

.

Charlotte er læge og uddannet fra Syddansk Universitetet i 2014. Siden da har hun arbejdet på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg og fået en stor interesse for leversygdomme og herunder specifikt, fedtleversygdom, forårsaget af svær overvægt.

Siden 2018 har Charlotte været ansat som klinisk forskningsassistent med tilknytning til det projekt, der hedder PROMETHUS, som du kan læse mere om længere ned på siden.

 

Lea Ladegaard Grønkjær

Post.doc. og forskningsygeplejerske, ph.d.
Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling
Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
Lea.Ladegaard.Gronkjaer@rsyd.dk

 
.

Lea er uddannet sygeplejerske i 2006  og cand.cur i 2008. Hun har siden arbejdet indenfor hepatologien såvel klinisk som forskningsmæssigt. Lea fik tildelt ph.d.-grad i 2013 ved Aarhus Universitet med ’Orale infektioner hos patienter med lever cirrose. Forekomst og betydning for patientens forløb’. Herudover har Lea publiceret arbejde i danske og udenlandske tidsskrifter og deltager løbende i konferencer indenfor sit forskningsområde. Du kan læse mere om den videnskabelige aktivitet her: ResearchGate.

Fra 1. maj 2020 er Lea ansat i en postdoc stilling, hvor hun er tilknyttet forskningsgruppens forskningsprojekter inden for leversygdomme blandt andet, hvordan patienter oplever at leve med en leversygdom. Du kan læse mere om sygehusets forskningsprojekter inden for leversygdomme herunder: 

 

Forskningsprojekter


Link PROMETHEUS - et projekt om leversygdom hos svært overvægtige
Link Faktorer af betydning for livskvalitet hos patienter med leversygdom før skrumpeleverstadiet
Link Lægemiddelstudie - hjernepåvirkning forårsaget af leversygdom

Siden er sidst opdateret 15-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring