Mad og drikke på Sydvestjysk Sygehus

Kære patient
Det er vigtigt for dig, at du spiser og drikker rigeligt under din indlæggelse, så du kan få fornyet energi.
Du tilbydes dagligt frisk og veltillavet mad samt drikke til 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.
Hovedmåltider
-
Der er servering fra buffet på madvogn, så du selv har mulighed for at dufte, se og udvælge den mad, du gerne vil spise
-
Er du ude af stand til at gå ud til madvognen, hjælper personalet dig med at bringe din mad ind på sengestuen
-
På mor/barn afsnit er der tilknyttet en patientcafé, personalet orienterer dig om dette
Mellemmåltider
-
Personalet på sengeafdelingerne serverer mellemmåltiderne for dig
-
Der er altid mulighed for at få noget at spise og drikke mellem måltiderne, spørg gerne plejepersonalet om køkkenets tilbud
-
Vi er ved at implementere "Patientens minibar" på sengeafdelingerne, så spørg gerne personalet om den findes i den afdeling du er indlagt.
Anden relevant info
-
Kaffe og isvand er tilgængeligt døgnet rundt på alle afdelinger til indlagte patienter
-
Er du blevet ordineret en specialdiæt af en læge, vil der blive taget hensyn til dette under din indlæggelse
-
Har du spørgsmål til allergener, så spørg køkkenpersonalet
Anbefalet kosttype
På sygehuset sammensættes maden efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger for Sygehuskost, kost til Småtspisende og Normalkost. Personalet informerer dig om hvilken type mad og drikkevarer, som du anbefales at spise og drikke under din indlæggelse.
Du er altid velkommen til at spørge plejepersonalet om yderligere information.
Sygehuskost, anbefalinger
-
Sygehuskost er til dig, der har et øget behov for energi og protein under din sygdom
-
Spis ofte samt vælg drikkevarer med et højt energi- og proteinindhold
-
Ved vægttab bør du fortsætte med at spise den energirige kost efter udskrivning, indtil du har genvundet normal vægt og muskelstyrke
Kost til småtspisende, anbefalinger
-
Tag udgangspunkt i anbefalingerne for Sygehuskost
-
Tal gerne med personalet, hvis din appetit er lille og det kniber med at spise og drikke nok. De kan hjælpe dig med at vælge Køkkenets supplerende fristende mellemmåltider
Normalkost, anbefalinger
-
Normalkost er til dig, der har normal appetit og som ikke forventes at få problemer med at spise tilstrækkeligt
-
Normalkost er sammensat ud fra Fødevarestyrelsens 10 officielle kostråd
-
Patienter med diabetes eller forhøjet kolesteroltal, der har normal appetit, anbefales Normalkost
Sygehuskost, buffet
Morgen
-
Friskbagt brød med smør
-
Ost 45+
-
Marmelade, honning
-
Øllebrød med fløde
-
Havregrød med sukker og smør
-
Havregryn, cornflakes, müesli, ymerdrys
-
Ymer, A-38, sødmælksyoghurt
Frokost, Esbjerg - Aften, Grindsted
-
Forskelligt brød med smør
-
Ost 45+
-
Pålæg, æg, pynt og lun ret
-
Fisk
-
Salater, mayonnaise, remoulade
-
Legeret suppe
-
Frugtgrød med sødmælk/fløde
Aften, Esbjerg - Middag, Grindsted
-
Hovedret
-
Kartofler, gerne kartoffelmos
-
Grøntsager
-
Legeret suppe
-
Frugtgrød med sødmælk/fløde
-
Dessert
Mellemmåltider
-
Hjemmebagt kage
-
Friskbagt brød eller kiks med smør, ost/pålæg
-
Koldskål, dessert, is
-
Energi- og proteinrige drikke
Drikkevarer
-
Sødmælk
-
Evt. saft, juice
-
Kaffe, te
-
Kakaoletmælk, sodavand, hvidtøl, øl
Mad til gæster og pårørende
I Esbjerg ligger kiosk og café Finsen i forhallen.
Åbningstider: Hverdage kl. 7.00-20.00, weekends kl. 10.00-20.00 og helligdage kl. 10.00-16.00
I Grindsted ligger kiosk/café Engparken ved indgangen.
Åbningstider: Alle hverdage kl. 9.00-13.00
Gæster og pårørende er velkomne til at medbringe egen mad og drikke, så I kan spise sammen.
Dine kommentarer og forslag
Vi bestræber os altid på at yde vores bedste for dig, og opfordrer dig til at skrive din mening om maden.
Skriv frit - både godt og mindre godt. Dine kommentarer kan afleveres til pleje- eller køkkenpersonalet.
Du kan også sende os en mail på svs-produktionskoekkenet@rsyd.dk
På forhånd tak for dine kommentarer
Med venlig hilsen
Køkkenpersonalet på Sydvestjysk Sygehus
Siden er sidst opdateret 10-5-2019