Dette er tekstversionen af Sydvestjysk Sygehus forsker publicerer i verdens største naturvidenskabelig tidsskrift Nature
Klik her for at komme til den grafiske version af Sydvestjysk Sygehus forsker publicerer i verdens største naturvidenskabelig tidsskrift Nature

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Sydvestjysk Sygehus forsker publicerer i verdens største naturvidenskabelig tidsskrift Nature


Professor Niels Wedderkopp fra Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS) og Center for Research in Childhood Health (RICH) ved Institut for Idræt og Biomekanik er med i et stort internationalt samarbejde, som netop er blevet publiceret i verdens største naturvidenskabelig tidsskrift, Nature. 

Studiet, "Repositioning of the global epicentre of non-optimal cholesterol", er udgivet i Nature 3. juni og sammenligner data fra 102,6 millioner mennesker og undersøger kolesterolniveauet i 200 lande over en 39-årig periode. Professor Niels Wedderkopp bidrager med data fra sit ph.d.-studie ”The European Youth Heart Study”, som er lavet ved RICH.

SDU og RICH er med dermed kommet med i et stort internationalt samarbejde, NCD Risk Factor Collaboration (NCD, RisC), som giver epokegørende resultater, fordi der kan laves verdensomspændende analyser. Med en publicering i Nature er SDU og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet med helt fremme.

Niels Wedderkopp er til daglig forskningsleder og professor ved IRS, Sydvestjysk Sygehus – Ortopædkirurgi. Derudover repræsenterer Niels Wedderkopp RICH. Udover Niels Wedderkopp er også Anders Grøntved, Peter Lund Kristensen og Niels Christian Møller med på bidragslisten til studiet.

 

 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk