Dette er tekstversionen af Operation for krum penis (krummerik)
Klik her for at komme til den grafiske version af Operation for krum penis (krummerik)

Forside - Læs op - Sitemap


Operation for krum penis (krummerik)


Årsag til krummerik
Krummerik kan være medfødt og viser sig tydeligt i puberteten. I stedet for at gå ligeud eller lidt opad, slår den et knæk et stykke ude på skaftet.
Det ser lidt pudsigt ud, og det er nok den største gene især, når man er ung.

Krummerik kan også opstå senere i livet af forskellige årsager. Som oftest er det en senfølge til Peyronie´s sygdom, hvor det opstår som følge af en betændelse i svulmelegemerne og den seneplade, der ligger uden om.
I begyndelsen er der smerter ved rejsning, hvilket i sig selv kan være nok til at påvirke sexlivet. Efterhånden aftager smerterne, og der kan føles en knude på det sted, hvor penis krummer. Krumningen afhænger af knudens størrelse og placering. Er det meget, kan samleje måske slet ikke lade sig gøre.

Man ved ikke, hvad Peyronie's sygdom kommer af. Det er især mænd i 40 - 60 års alderen, der får det. Betændelsen forsvinder normalt af sig selv efter ½ - 1 år, og der bør først opereres når sygdommen er ”brændt ud”. En operationen for krummerik forbedrer ikke selve evnen til erektion, men gør selve samlejet lettere at gennemføre.

Operationen for krummerik
Operationen foregår normalt i fuld bedøvelse. Når bedøvelsen er lagt, fremkaldes der en kunstig rejsning af penis ved at sprøjte saltvand ind i svulmelegemerne. Herefter laver kirurgen et snit på modsat side af hvor krumningen er mest udtalt. Der anbringes nogle kraftige foldetråde i senepladen omkring svulmelegemerne, så krumningen rettes ud.

Før operationen
Er du i behandling med blodfortyndende medicin skal du aftale med lægen om du skal holde pause med det inden operationen.

Forberedelse
Om morgenen før operationen skal du fjerne al hår i det viste område ved hjælp af en ladyshaver eller en hårtrimmer. Se Forberedelse til operation

Du må ikke bruge engangsskraber og lave glatbarbering, da det kan give rifter i huden.
Dermed øges risikoen for betændelse, som kan medføre aflysning af operationen.
Hvis du ikke selv kan foretage hårfjernelse, vil afdelingen hjælpe dig.

 

Efter operationen


Tråde og kontrol
Sårene er syet med opløselige tråde, som forsvinder af sig selv. Der er normalt ikke brug for kontrol.

Sygemelding
Der er sjældent behov for at blive sygemeldt, men de første par dage efter operationen er gangarten noget bredsporet.

Samleje
Undgå samleje de første 2 uger. Herefter kan samleje genoptages når sårene er helet. Samleje kan forudgåes af smertestillende håndkøbsmedicin 1 gram ½ time før. Kondom og glidecreme kan også virke befordrende i starten.
Efter 6 måneder mærker de fleste intet til smerter ved erektion.

LogoRegion Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk