Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Indlæggelse til døsekur

Årsag til indlæggelsen
Et længerevarende eller stort forbrug af smertestillende medicin, som kan fremkalde en overforbrugshovedpine og derved sløre den reelle hovedpineproblematik.

Formål med indlæggelse
At stoppe dit forbrug af den medicin, som er årsag til overforbrugshovedpinen, således at den reelle hovedpineproblematik vil blive synlig. Herved øges mulighederne for en effektiv behandling mod din hovedpine/migræne efterfølgende.

Modtagelse
Du vil blive modtaget af plejepersonalet på afdelingen, samt få optaget din journal af en læge. Lægen vil ordinere den medicin, du skal tage under indlæggelsen. Dette vil oftest være et præparat, som virker sløvende.
Du vil blive bedt om at stoppe med det medicin, du plejer at tage for din hovedpine og kun fortsætte med dét, som du får for eventuelle andre sygdomme.

Under indlæggelsen
Det medicin, som du får i løbet af de første dage, vil gøre dig sløv.
Det betyder, at du vil sove flere timer end du plejer, og vi opfordrer til, at du i de første dage ikke har for mange besøgende, men i stedet giver dig den ro, du har brug for.

Efter et par dage vil du starte udtapningen på den sløvende medicin og opstarte på den forebyggende behandling, som du vil skulle have fremadrettet for din migræne eller hovedpine.

Indlæggelsen vil vare 7 dage.

Stuegang under indlæggelsen
Der vil som udgangspunkt ikke blive gået stuegang hos dig under indlæggelsen. Dog vil der være mulighed for at tale med en læge, såfremt der opstår et akut behov.

Efter indlæggelsen
Efter indlæggelsen vil du blive indkaldt til en opfølgende samtale ved lægen i Hovedpineambulatoriet.

Dog vil du i den mellemliggende periode kunne kontakte hovedpinesygeplejerskerne på telefon 7918 3102, såfremt du har spørgsmål vedrørende dit forløb, behandling m.m.

Medicin og hovedpine efterfølgende
Det er ikke unormalt, at du efter at være blevet udskrevet, stadig kan have dage med hovedpine - også som følge af den medicin der var årsag til, at du blev indlagt. Der vil gå nogle måneder, inden man forventer, at medicinen er helt ude af kroppen.

Nogle oplever, at hovedpinen helt forsvinder efter udskrivelsen, mens andre oplever en mere svingende periode efterfølgende.
Det er meget vigtigt, at du ikke atter starter på medicinen, som var årsag til indlæggelsen. Der skal gå 2-3 måneder, før du eventuelt vil kunne tage dette igen.

Kontakt eventuelt sygeplejersken, såfremt du har spørgsmål til anfaldsbehandlingen efter udskrivelsen

Logo


Siden er sidst opdateret 24-7-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk